Bijna 1 jaar!

Streekomroep Amstel Meerland bestaat inmiddels bijna 1 jaar! In het afgelopen jaar hebben we een mooi begin gemaakt met een dagprogrammering van non-stop muziek, afgewisseld met nieuwsberichten. We zijn best trots op onze non-stop muziek. We hebben deze zo geprogrammeerd dat je nauwelijks een plaatje twee keer voorbij hoort komen. Daarnaast hebben we een mooie afwisseling tussen oudere en nieuwere muziek weten te maken.

In de avonduren hebben we verschillende mooie programma’s voor verschillende doelgroepen staan. Zo hebben we voor de ouderen het ‘Ouderen Programma Amstelmeerland’ en het verzoekprogramma ‘Jukebox’, voor de liefhebbers van de wat oudere muziek hebben we de ‘Gouwe Ouwe Club’ en ‘De Zaterdag van het Sentiment’. Het iets jongere publiek luistert misschien liever naar de ‘Amstelland Top 30’ of ‘Get Ready for the Lounge’. Daarnaast hebben we speciale programma’s voor een aantal genres: ‘Jazz op Zondag’ voor jazz, ‘t Marjolijstje’ voor metal en rock, ‘What The Folk?’ voor folk, ‘Helemaal Hollands’ voor het Nederlandstalige lied en ‘Country Club’ voor country. En dan hebben we het nog niet gehad over de onbekende muziekschatten uit ‘Ongehoord’ en de komische chaos van ‘Nerdalert’. Er valt inmiddels al een hoop te beleven bij onze piepjonge omroep!

Reden voor een feestje dus. Binnenkort plannen wij, als alle coronamaatregelen het toestaan, een klein feestje om terug te blikken op afgelopen jaar, onze (vrijwillige) medewerkers in het zonnetje te zetten en alvast vooruit te kijken naar de toekomst. Want we zijn uiteraard nog niet waar we willen zijn. We hebben nog zoveel plannen en wensen. Een van de wensen is bijvoorbeeld om in de muziekspeler zichtbaar te maken naar welke artiest en welk nummer je luistert. Een andere wens is om nieuwsberichten gaan schrijven, daarvoor is nu een begin gemaakt onder de pagina ‘Nieuws’. Er zijn nog veel plannen voor nieuwe programma’s en samenwerkingen, waardoor het aanbod nog afwisselder zal worden. En dat zijn de plannen voor de korte termijn.

Op de langere termijn dromen wij van een vaste studio waar we bezoek en gasten kunnen ontvangen en live verslaggeving van de grotere evenmenten uit de regio te doen. Wie weet hoe de toekomst zal lopen, maar voor nu focussen we ons op ons 1-jarig bestaan. Hoera!